fbpx

PHAROS SCIENCE ACADEMY - SCIENCE - курсове по наука (stem обучение)

Какво е International Primary Science?

International Primary Science е иновативен и изключително вълнуващ курс с мултидисциплинарна научна насоченост, провеждан на английски език, който включва биология, химия и физика. Създаден е по специален начин, който в рамките на 90 учебни часа успява ефективно да ангажира учениците, да разпали любопитството им  към науката и да развие у тях знания и умения, необходими за успешната им реализация в съвременния бързо променящ се и трудно предвидим свят.

За кого е предназначен International Primary Science?

Курсът е подходящ за ученици на възраст от 6-7 до 12 години, които изучават английски като чужд език. Всяко от шестте нива, които предлагаме, застъпва и разширява знанията и уменията, придобити на съответната възраст, като включва теми, представляващи интерес за учениците от съответната възрастова група. Курсовете ни за деца от първи до трети клас отговарят на ниво А1 от общоевропейската езикова рамка (CEFR), а тези за деца от четвърти до шести клас – на ниво А2.

 

 
курсове по наука (stem обучение)
курсове по наука (stem обучение)
курсове по наука (stem обучение)
курсове по наука (stem обучение)
курсове по наука (stem обучение)
курсове по наука (stem обучение)

Защо International Primary Science е единствен по рода си?

  • Защото следва рамките на учебната програма на Кеймбридж по научни дисциплини;
  • Защото включва едновременно три научни дисциплини – биология, химия и физика;
  • Защото включва практически дейности, които целят да допълнят и консолидират знанията на учениците и да развият практическите им умения;
  • Защото прилага уникален модел на преподаване с пет насочености – ангажиране, изследване, обясняване, конкретизиране и оценяване – при който в центъра на образователния процес е ученика, докато учителят има основно насочваща роля;

С какви учебни помагала работят учениците?

Децата работят по учебник и учебна тетрадка с висококачествени визуални материали, специално разработени на основата на интердисциплинарни връзки, които разширяват и обогатяват допълнително познанията на децата в две основни посоки:

  • по английски език (позволяват им да го приложат на нивото, на което са, но в различен – научен контекст);
  • следвайки STEM подходът, повишават интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите.

Те стимулират критичното мислене, активната комуникация и сътрудничество между учениците.

Застъпените теми са близки до интересите на децата и са приложими в реалния живот, за да илюстрират научни концепции по достъпен и увлекателен начин.

Какви са ползите за децата?

International Primary Science не само затвърждава знанията по английски език на децата, но също така обогатява техните умения, поставяйки ги в нов и вълнуващ контекст – този на науката, представена по любопитен и близък до тях начин – с много цветни илюстрации, снимки, любопитни факти, експерименти и идеи за допълнителни опити у дома, които да разпалят интереса им към научните дисциплини, с които тепърва им предстои да се срещат в училище.

Предлагаме летни и 8 месечни курсове по наука (stem обучение).

PHAROS SCIENCE ACADEMY – курсове по Математика, Науки и Информационни технологии.

Повече информация ще намерите в нашите клонове и на телефон 02 980 10 73.

email : centraloffice@pharos.bg

За повече информация, свържете се с нас!