fbpx

НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРИЛИКИ МЕЖДУ КУРСОВЕТЕ ПО АНГЛИЙСКИ И УРОЦИТЕ ПО ТАНЦИ

Колкото и да не ви се вярва, между курсовете по английски език и уроците по танци има големи прилики. С част от преподавателите ни в училища за чужди езици Фарос и с техните курсисти решихме да се забавляваме, като направим списък с най-големите прилики, които освен, че помагат да учим по-добре, ни дават и важни житейски уроци. Вижте какво събрахме за вас:

1. Вярата

И в двата случая трябва да вярваме на партньора си. В каквото и приключение да се впуснем в живота, независимо дали е на дансинга, в класната стая или всред природата, трябва да се научим да вярваме на хората, с които работим и да се отдаваме на 100% на това, което сме започнали.

2. Забавлението

Най-добре се учим, когато се забавляваме. В повечето случаи притеснението и страха водят до негативни резултати, а повечето успели хора споделят, че са постигнали най-добрите си резултати именно когато са се забавлявали най-много и не са мислили за успеха или провала. Независимо дали сте в залата за танци или сте в училището по английски език – забавлявайте се!

3. Мярката

Както при курсовете по английски език, така и при танците е важен баланса. И в двата случая трябва да знаем кога трябва да водим и кога да следваме, кога да учим и кога да показваме наученото.

4. Здравото стъпване на земята

В много случаи младите танцьори, все още не усвоили добре техниката, стъпвайки само на един крак губят равновесие и в повечето случаи падат на земята. С уроците по английски и дори повечето неща в живота е същото – винаги е добре да сме здраво стъпили на земята с двата крака, за да не загубим равновесие и да не паднем в най-неподходящия момент.

5. Зрелостта

Ако си начинаещ, няма смисъл да се преструваш, че си напреднал. Дали взимаш уроци по английски език, танци, пиано или футбол, винаги е добре да знаеш своето ниво и да се съобразяваш с особеностите му. При всички положения във всяка една сфера е важно да изградиш една здрава основа, върху която впоследствие ще можеш лесно да надграждаш.

6. Съсредоточаването

Съсредоточете се и просто бъдете там – тялом и духом. Както танците, така и увлекателните истории, разказани на оригиналния си английски език, носят пълно удовлетворение в момента, в който им се отдадем напълно. Това може да стане единствено когато се съсредоточим, спрем да мислим за друго и се впуснем в предизвикателството.

7. Наблюдението

Просто е – отпуснете се и наблюдавайте. Учете се от знаещите. “Крадете” знания и съвети за усвояването им. Освен всичко друго винаги е добре да отпочинем от забързаните уроци и упражнения, да седнем, да се отпуснем и да се наслаждаваме на гледката.

8. Практиката

Дори да имате вроден талант, той е много малък процент от успеха. 95% се дължат на практиката и основно благодарение на нея ще научите добре английски език, танго, кунг-фу или плетене на две куки. Дори да нямате навика да учите, благодарение на ежедневната практика вие ще изградите този навик и ще утвърдите знанията си.

9. Социализацията

Уроците по английски в голяма школа, каквато е Фарос, те правят част от голяма общност. При танците е същото – голяма школа, много приятели. Това помага както да учим по-бързо, така и да станем по-уверени, чувствайки помощта и загрижеността на останалите от групата. Много от нашите курсисти остават приятели за цял живот и разчитат помежду си не само за езиковите курсове.

10. Дисциплината

Курсовете по английски и уроците по танци ни учат на дисциплина и помагат да организираме приоритетите си. Те ни помагат по един и същи начин, учейки ни на отговорност и удовлетвореност от постигнатото. Така е и в спорта и във всяко друго начинание, с което се захванем – дисциплината е в основата на всеки успех.

11. Нова страница в живота

Дали учим английски език или танци, дали искаме да се научим да караме автомобил или пък да катерим върхове, дали ходим на уроци, с цел да станем художници или просто ще се радваме, ако успеем да се научим да свирим мелодията на любимата ни песен – ние винаги поставяме едно ново начало. Отваряме една нова страница в живота си, която е началото на едно пътешествие в едни нови земи, които на свой ред ще ни отведат на още по-интересно място. Важното е, че сами градим живота си и сме шофьорите на автомобила, с който ще стигнем до там, а няма просто да се возим.

Ако искате да започнете новото пътешествие именно с курс по английски език се свържете с нас от ТУК – приготвили сме ви изненади!