fbpx

НАЙ-ДОБРИТЕ УЕБ САЙТОВЕ ЗА УЧЕНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТ ВКЪЩИ!

Когато става въпрос за уроци по английски език, ние в училища Фарос винаги подхождаме сериозно – не само затова, че сме най-голямата верига училища за чужди езици, която повече от 25 години обучава успешно български и чуждестранни курсисти, но и по една много по-важна причина: английският език отваря врати, помага на хората  да общуват въпреки различните националности, помага им да си намерят по-добра работа, да кандидатстват успешно в големите университети или компании по света и т.н.

Училища ФАРОС сме оторизиран вътрешен център за провеждане на изпитите Cambridge English Language Assessment – предоставяме на учениците си удобството да се подготвят при нас за YLE, FCE, CAE, CPE и да се явят на изпит по английски език след това.

В следващите няколко реда за курсистите, които искат допълнително да се подготвят от вкъщи или тези, които имат желание преди да се запишат при нас на курс по английски език, да се подготвят с известни материали сме подготвили страхотен

списък с най-добрите уеб сайтове за учене на английски език от вкъщи:

ESLPod 

http://www.eslpod.com/eslpod_blog/

В уеб сайта ESLPod потребителите могат да открият различни полезни уроци и упражнения. Сайтът е направен от ESL (English as a Second Language) професори и преподаватели с над 35 годишен стаж.

Livemocha 

http://livemocha.com/

Livemocha е социална мрежа за онлайн обучения по английски език, в която членуват повече от 2 000 000 потребителя. Потребителите на мрежата имат възможност да учат уроци, да пишат помежду си и да играя заедно игри, които ще им помогнат в изучаването на английски език.

Learn English Online 

http://www.learn-english-online.org/

В уеб сайта Learn English Online ще намерите 12 курса по английски език, като във всеки курс има различен брой уроци с практическа насоченост, обогатени със снимки и текстове.

The English Blog

http://jeffreyhill.typepad.com/

The English Blog е уеб сайт, предназначен за учители и ученици, в който ще можете да откриете огромен брой новини, съвети, мнения и любопитни факти, свързани с обучението по английски език, както и различни ресурси за онлайн обучения, речници, безплатна литература и др.

GCF Learn Free
 http://www.gcflearnfree.org/everydaylife

GCF Learn Free е страхотен уеб сайт, който съдържа огромно съдържание от различни онлайн уроци – от употребата на банкомат и тегленето на пари в банка до четенето на хранителни етикети и пазаруването.

MES English 

http://www.mes-english.com/

MES English е уеб сайт, предназначен предимно за учители и курсисти от най-горните нива. В него можете да намерите снимки, видеа, игри и още много други полезни ресурси.

Many Things
http://www.manythings.org/

Many Things разполага с огромно количество виртуални игри и тестове, пъзели, поговорки, уроци по разговорен английски, анаграми и какво ли още не. Задължително го посетете и разгледайте полезното му съдържание.

BBC Learning English
http://www.bbc.co.uk/learningenglish/

В този уеб сайт можете да откриете чудесни практически уроци, свързани с английската граматика, идиоми, синоними и други. Уроците в BBC Learning English са с британски акцент, а нашето мнение е, че е един от задължителните уеб сайтове за допълнителни упражнения.

Word2Word

http://www.word2word.com/

Уеб сайта Word2Word разполага с огромни ресурси, които курсистите могат да ползват за да учат английски език и то напълно безплатно! Сайтът съдържа онлайн курсове по английски език, форуми, различни преводи, речници и много други.

Easy World of English
http://easyworldofenglish.com/

Easy World of English е много полезен уеб сайт, в който можете да намерите информация за подобряване на граматиката ви, четенето и слушането, а също и голяма виртуална библиотека със снимки.

EnglishPage.com

http://www.englishpage.com/

В уеб сайта EnglishPage ще можете да откриете различни уроци, виртуална библиотека и много други полезни ресурси за обучението ви по английски език.

TV 411
http://www.tv411.org/

В уеб сайта TV 411 ще можете да откриете голямо количество видео уроци с преподаватели, които са native speakers. Те обясняват подробно как по-лесно ще можем да учим английски език и подготвят различни тестове за проверка на знанията.

Activities for ESL Students

http://a4esl.org/

В този уеб сайт ще намерите различни тестове, въпросници, пъзели и други помагала. Освен всичко друго, в Activities for ESL Students ще откриете различни игри и пъзели, както и връзки към учители, които допълнително ще ви помогнат да се самоусъвършенствате.

ABCYa
http://www.abcya.com/

Това е уеб сайт, предназначен за деца, но може да бъде използван и от техните родители. ABCYa съдържа различни игри и упражнения, предназначени за деца от първи до пети клас и е чудесно помагало за научаване на азбуката, цифрите и простите думи и фрази.

Randall’s ESLCyber Listening Lab 

http://www.esl-lab.com/

Randall’s ESLCyber Listening Lab е уеб сайт, който дава възможност ежедневно да се слушат разговори с гласове на деца или възрастни. Заедно с упражненията по слушане и разбиране, вътре могат да се намерят различни писмени уроци и тестове.

Free Online Tools for English Language 

http://www.online-utility.org/english/index.jsp

Курсистите, които търсят допълнителни упражнения по говорене и писане, могат да намерят много ресурси по темата тук – в уеб сайта Free Online Tools for English Language.

English, Baby!

http://www.englishbaby.com/

В уеб сайта English, Baby! Ще можете да намерите безплатни текстови и видео уроци, както и различни тестове и упражнения за проверка на знанията. Тук можете да откриете и уроци по разговорен английски или уроци за граматика.

Nonstop English 

http://www.nonstopenglish.com/

Всякакъв тип тестове за различните нива на знания по английски език ще можете да откриете тук – в Nonstop English. Тъй като често се обновява съдържанието, то ще можете постоянно да добивате нови знания.

Dave’s ESL Cafe
http://www.eslcafe.com/

Dave’s ESL Cafe е онлайн форум за ESL (English as a Second Language) учители и ученици от целия свят, като в него ще откриете различни тестове, упражнения по граматика и дискусионни панели.

The California Distance Learning Project
http://www.cdlponline.org/

The California Distance Learning Project позволява да учите уроци, свързани с домакинството, здравето или пък финансите, след което ще имате възможност да упражните знанията си в специални упражнения. Тук можете да намерите и видео уроци.

English as a Second Language 

http://www.rong-chang.com/

Когато имате нужда от практикуване на писане, говорене, слушане или граматически упражнения, в English as a Second Language ще намерите всичко изброено, независимо от нивото ви на знания.

Language Guide

http://www.languageguide.org/english/

Language Guide е онлайн речник със снимки, който е подходящ както за деца, така и за възрастни курсисти. В него има снимки на всякаква тематика – като се започне от азбуката и числата и се стигне до анатомията на хората и животните.

Oxford University Press
https://elt.oup.com/learning_resources/

Още един полезен уеб сайт – Oxford University Press. В него можете да учите слушане, писане, говорене и др.

Разбира се, не забравяйте и за видео канала https://www.youtube.com/. От каквото и да имате нужда, можете да го въведете в полето за търсене и ще намерите стотици полезни видео уроци.

И най-важното – тъй като тези ресурси не биха ви били достатъчни да научите английски език така, както се изисква от големите университети и компании по света, можете да се свържете с нас за индивидуална среща, в която ще ви помогнем да научите езика така, както трябва и да изкарате изпитите на университета Кеймбридж (YLE, FCE, CAE, CPE).

Можете да ни пишете или да видите телефоните за контакт от ТУК

Ще се радваме ако ни дадете обратна връзка или ни помогнете да допълним заедно списъка, като ни изпратите връзки към сайтовете, от които вие учите и смятате, че са ви полезни, за да можем да помогнем на начинаещите курсисти да се подготвят за изпитите си по-бързо. И не забравяйте – ако смятате статията за полезна я споделете със своите близки и приятели.