fbpx

КАК ДЕЦАТА ДА УЧАТ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, ИГРАЕЙКИ ИГРИ

29 уебсайта, в които детето ви може да учи английски, докато се забавлява и играе игри!

За децата няма по-добра мотивация за учене на английски език от това да играят игри, докато надграждат своите знания. Фактът, че постоянно практикуват, а не учат английски на теория пък ще спомогне тези знания да останат за цял живот.

Благодарение на образователните игри децата учат с желание и не се налага да бъдат убеждавани дълго. Това е причината да съберем в един голям списък полезните и образователни онлайн игри, които ще помогнат на вашето дете да учи, докато се забавлява.

1. http://www.vgames.bg/

Тази игра е супер лесна и с нея по много елементарен начин децата могат да научат както азбуката, така и различни думи от английския език – животни, предмети, плодове и зеленчуци.

2. http://freerice.com/

Free Rice е страхотна игра. Освен, че е много увлекателна и полезна, най-голямото и предимство пред останалите игри е, че с всеки верен отговор вие дарявате 10 зрънца ориз за хората, живеещи в бедните страни. Това не е просто игра – опитайте я задължително!

3. http://www.nickjr.com/

Детската телевизионна икона Дора Изследователката въвежда децата от предучилищна възраст до самите основи на английската азбука. Всички деца, които искат да научат азбуката по интересен и леснодостъпен начин могат да се възползват от Дора Изследователката, която ще им покаже всичко, което трябва да знаят в тропическа обстановка.

4. http://alfunstuff.com/

На този уеб сайт ще намерите много ESL игри, благодарение на които вашето дете ще може да научи нови думи на английски език, да практикува своята граматика и дори своето произношение.

5. http://www.harcourtschool.com/

Този уебсайт предлага голям набор от граматически упражнения и е подходящ за студенти или ученици от средните класове. Уроците се фокусират главно върху частите на речта.

6. http://www.eslgamesplus.com/

На този уеб сайт можете да откриете цяла колекция от ESL игри. Той е много популярен и се посещава от хиляди деца по целия свят, които искат да научат английски език, докато се забавляват. На сайта можете да изтеглите и приложения за Iphone или Android, чрез които ще можете да теглите игри, предназначени за мобилни устройства или таблети.

7. https://www.gamestolearnenglish.com/

На този уеб сайт можете да намерите голямо количество игри, които ще помогнат на детето ви да научи английски език, докато играе игри и се забавлява.

8. https://esl.brainpop.com/

Този уеб сайт е от доста време в онлайн пространството и е помогнал на хиляди деца да подобрят своят английски език. Ние открихме няколко много добри игри, но ви препоръчваме да потърсите това, което би зарадвало конкретно вашето дете и би отговорило на индивидуалността му.

9. http://supiki.com/

Supiki е супер ESL приложение, с което ще можете вие или вашето дете да подобрите разговорния си английски език. И качеството на играта и дизайна са на много високо ниво. Интересното в това приложение е, че вие можете свободно да разговаряте със Supiki – попитайте го нещо и той ще ви отговори. Провеждайки разговор на английски език със Supiki ще можете да научите много нови думи и изрази, като освен това ще ви помогне да изграждате цели изречения и да слушате.

10. http://ruzzle-game.com/

Ръзъл е интерактивна пъзел игра, която ще помогне на детето ви да научи много нови думи на английски език. Играта е свързана с Facebook и Twitter, като по този начин играчите могат по всяко време да привлекат приятелите си и да играят с тях.

11. http://www.gamesforthebrain.com/

Този уебсайт съдържа набор от еклектични игри с английски думи и фрази, които могат да действат ободряващо. Повечето от тях включват правопис и лексика, но също така можете да намерите и някои страхотни упражнения, с които да подобрите скоростта на четене и писане на английски език.

12. http://www.arcademics.com/

В този уебсайт по-малките деца ще могат да учат правилното изписване на думите чрез вълнуващи аркадни игри. С участието на извънземни, бързи коли и  различни животни, по-големите ученици също няма да се оплакват много заради тези ангажиращи дейности!

13. http://www.teachingenglishgames.com/

Това е уебсайт, който е богат на ESL игри, статии, песни и видео клипове, с които децата, тийнейджърите и възрастните да могат да обогатят знанията си по английски език и да научат много нови думи и фрази.

14. http://www.english-online.org.uk/

В този уебсайт можете да намерите десетки игри, с които да обогатите граматиката, правописа и лексиката на вас или вашето дете. Важно е да имате предвид, че този сайт е локализиран във Великобритания и следва различен набор от езикови правила, различни от американския английски.

15. https://www.englishclub.com/

Това е един чудесен сайт, пълен с игри, в който ученици и възрастни ще добият множество знания и умения по английски език в допълнение към часовете си в училище.

16. http://www.vocabulary.co.il/

Игрите в този уебсайт покриват целия спектър от всички нива за владеене на английски език. Препоръчва се както за тези, чийто майчин език е английския, така и за тези, които учат английски като втори или трети език.

17. http://pbskids.org/

Уърд Гърл и помощникът и – маймунката капитан Хъги Фейс водят битка срещу най-зловещите граждани на Феър Сити, но хода на действието се диктува от играчите. Играта е интересна както за деца, така и за по-възрастни.

18. http://www.funbrain.com/

На този уеб сайт децата ще намерят много интересни игри, с които да подобрят своята английска граматика, правопис и лексика и дори може да научат азбуката в американския жестомимичен език.

19. http://www.eslgamesworld.com/

Подходящ за всички възрасти и езикови нива, този сайт също осигурява игри за използване както в класната стая, така и вкъщи. С толкова много увлекателни дейности, свързани с правопис, лексика и граматика, няма как да не останете доволни от използването му.

20. http://www.scholastic.com/

Игрите в този уебсайт ще помогнат на малчуганите да развият различни умения, които са им необходими, за да успеят в грамотността и четенето с разбиране.

21. http://www.kwarp.com/

Тази игра е много интересна за децата, особено ако са привлечени от бойните спортове. Главният герой е нинджа, който хвърля звездички, опитвайки се да намери правилните думи. Минавайки ниво нагоре, децата научават все повече и повече части на речта, спасявайки застрашеното си доджо. Хвърляйки звездичката на нинджата  върху грешната дума всичко експлодира, което всъщност е доста забавно, дори и за възрастните.

22. http://www.iknowthat.com/

Ако търсите за игри, с които вашето дете да подобри своят правопис или умението да разказва истории на английски език, този уебсайт е точно за вас. В него можете да намерите дори упражнения, които да принтирате и да учите от вкъщи, без нужда от компютър или връзка с интернет.

23. http://www.merriam-webster.com/

Класики като Скрабъл, Джъмбълс, Търсения на думи и Кръстословици са абсолютно перфектни за малко по-големите ученици. Merriam-Webster са събрали точно такива игри на своя уебсайт.

24. http://mrnussbaum.com/

В този уебсайт ще намерите пакет от образователни игри за деца от всякакви възрасти, независимо от тяхното ниво на владеене на английски език.

25. http://www.pogo.com/

Гимназисти и възрастни са най-честите посетители на този уебсайт, в който се намират игри като Буугъл и Скрабъл, както и някои по-неизвестни, но също така интересни игри. Някои от игрите дори включват мултиплейър режим за конкурентни срещу приятели и потребители от цял ​​свят.

26. https://www.quia.com/

В този уебсайт има над 50 игри, предназначени за различни видове учащи английски език. Някои от  игрите дори са вдъхновени от популярни имена като “Кой иска да бъде милионер?”.

27. http://www.professorgarfield.org/

Част от инициативата на професор Гарфийлд, тази тематична игра е един вид комикс, който учениците трябва сами да нареждат и успоредно да отговарят на различни въпроси, за да печелят точки. Тя е подходяща за деца от различни възрасти.

28. http://www.eduplace.com/

Игрите в този уебсайт са подходящи както за деца от детската градина, така и за по-големи ученици – от първи до пети клас. Игрите вътре ги предизвикват да прилагат знанията си за правописа и граматиката в различни упражнения, което не само съдейства за укрепването на техните основни езикови способности, но и добре развива уменията им за четене с разбиране.

29. http://www.fisher-price.com/

Уебсайта на Фишер-Прайс представя проста игра, която смесва английската азбука с картинки на животни, като по този начин най-малките ученици имат възможност по увлекателен начин да научат основните градивни елементи на английския език.

Уроците по английски език никога не са били по-забавни, а на всичкото отгоре са и безплатни. Ако всичко това се съчетае с курс по английски език във Фарос, успеха на вашето дете е гарантиран, защото квалифициран преподавател ще може много точно да го насочва и да му помага там, където изпитва трудности, което по принцип е невъзможно да стане онлайн.

Ако смятате, че статията е полезна я споделете в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодарим ви предварително!