fbpx

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДЕЦА – 10 ПРИЧИНИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ!

Експертите са единодушни, че изучаването на английски език от деца може да им помогне много в живота – както сега, така и в бъдеще. Независимо дали ще учат вкъщи, в извънкласни занимания или в училища и частни школи по английски език като Фарос, вторият език ще им помогне да станат по-добри ученици, по-добри мислители и по-добри граждани на света.

По тази причина в училища за чужди езици Фарос решихме да изброим най-важните причини, поради които детето ви трябва да започне да изучава втори език. Беше ни много трудно да сбием текста, защото причините са много, но успяхме да синтезираме информацията и да изброим десетте най-важни причини според нас. Вижте какво подготвихме специално за вас:

1. На първо място – ученето на английски език е забавление и учи децата на постоянство, отдаденост и ги зарежда с позитивни емоции. Малките деца обичат да учат нови неща. Те не се интересуват дали една дейност ще подобри техните познавателни способности или двигателни умения. Те искат само да се впуснат в предизвикателството и имат достатъчно време, за да го направят.

2. Учейки от малки, децата ще усвоят английския език много добре, а знаейки втори, допълнителен език, те си осигуряват конкурентно предимство и пред тях се отварят допълнителни възможности за добра работа.

3. Малките деца имат способността много лесно да научат английския език без акцент, докато на по-големите, особено след 12-13 годишна възраст, би им било много по-трудно. Това е една много основателна причина да се започне обучението по английски език на децата в най-ранна възраст – да им се даде дара на родния акцент!

4. Ученето на английски език от деца е добре за развитието на мозъка им. Според Боб Хершбергер, професор в университета Депо, мозъкът на едно дете има няколко области, които са изключително активни в усвояването на езика, но за съжаление с възрастта техния капацитет намалява.

5. Близо един милиард души говорят английски или като първи, или като втори език, което ще позволи на децата свободно да комуникират с хора по целия свят.

6. Усвояването на втори език, в случая – английски, помага на децата да разберат по-добре своят роден език.

7. Изучаването на английски език от деца подобрява тяхното академично представяне и силно укрепва основните тематични области на четене, граматика, социални науки и дори математика.

8. Изучаването на втори език повишава интереса на детето към изучаването на чужди езици и култури, което пък от своя страна му отваря мирогледа и го прави пълноценен гражданин на света.

9. Да бъдеш двуезично дете (bilingual) означава да имаш пълен контрол върху два езика. Освен това, дори и в най-ранната си възраст децата билингвисти показват по-голямо разбиране на форми и модели.

10. Започвайки рано с изучаването на английски език децата имат предимство пред възрастните. Малкълм Гладуел в книгата си „Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени“ твърди, че за да се научи нещо добре, то ще отнеме най-малко 10 000 часа време (на базата на изследване от К. Андерс Ериксон). За един възрастен е много трудно да намери 10 000 часа, за да се посвети на изучаването на английски език, но ако трябва да започне в детството, тогава 10 000 часа, разпределени в продължение на няколко години (или за цял живот) не звучат толкова плашещо, нали?

Ако желаете професионално обучение или искате да запишете вашето дете на курсове по английски език за деца, можете да ни посетите и да научите повече за целия процес, свързан с обучението на детето ви.

Екипът на Училища Фарос е изграден от професионалисти, които споделят и развиват своя опит както в училище, така и на редовните ни семинари и неформални срещи.

Ако статията ви е харесала, моля споделете я в социалните мрежи, за да може да бъде полезна за повече родители. Благодарим ви!