fbpx

5 БЕЗЦЕННИ СЪВЕТА КАК ДА НАУЧИМ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПО-БЪРЗО

Много наши курсисти са разказвали, че преди да запишат курсове по английски език при нас във Фарос са отлагали с години ученето на английски език, било то заради страх, че няма да се справят, поради недостиг на време или друга причина. В даден момент получавали неустоимо предложение, например възможност за работа в голяма компания или заминаване в чужбина, поради което е трябвало да научат езика бързо, за няколко месеца, за да се явят на интервю или да изкарат приемен изпит. И тогава страховете се усилвали, защото материалите са много, а времето е малко.

Основателни ли са тези страхове и може ли да се научи английски език за толкова кратко време? Нашият отговор е ДА –

МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ АНГЛИЙСКИ ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ!

В училища по английски език Фарос курсовете по общ английски за възрастни се провеждат в 5 нива – от начинаещи А1 до напреднали С1. Продължителността на всяко ниво е 90-100 учебни часа и в зависимост от броя курсисти и вида на курса (интензивен или суперинтензивен) завършва в рамките на 1,5 или 3 месеца, като след успешното завършване на всяко учебно ниво издаваме сертификат, изработен и съставен по изискванията и нормите на Общоевропейската езикова рамка.

Ето и 5 допълнителни безценни съвета, които ще ви помогнат да се справите.

Това са практически съвети, които са помогнали на много хора да се справят с интензивните обучения по английски език, а и не само – същите важат за обучението по чужд език като цяло.

1. Най-важното е да не се паникьосвате – това няма да ви помогне по никакъв начин.

Съставете план за действие и започнете бързо с уроците по английски език. В интерес на истината няма човек на земята, който да научи перфектно английски за три месеца и вероятно и вие няма да се справите, но е напълно възможно с малко повече труд да научите основното ниво, с което да се справите първоначално при посещението ви в чужда страна, на интервю за работа или за каквото и да ви трябва този курс.

2. На второ място е да се фокусирате.

Практикувайте това, от което наистина имате нужда и което ще ви помогне в конкретната ситуация. Помислете хубаво и вземете решение – ако английския език ви е нужен за интервю за работа в технологична компания подхода трябва да е един, но ако е за едномесечен престой в друга държава съвсем друг.

3. На трето място е да бъдете мотивирани и да гоните целите си.

Учете навсякъде, всеки ден, всеки час, всяка минута, в която имате възможност да учите. По този начин ще компенсирате краткото време и ще имате успешен резултат.

Не губете никакво време – живейте с английския, спете с английския, сънувайте английския. Колкото и да е трудно, става въпрос за няколко месеца – срок, с който няма как да не се справите.

4. Използвайте предимствата на съвременния свят!

Живеем в 21-ви век, така че използвайте технологиите за своите цели. Можете да гледате видеа , с които да се упражнявате, можете да изтеглите уроци по английски език на смартфона си и да ги слушате или гледате навсякъде, дори докато пътувате, можете да се свържете с другите курсисти посредством Социалните мрежи и да си помагате взаимно. Вариантите са много. Както казахме и във втора точка – помислете, съставете план и започнете да практикувате това, от което наистина имате нужда.

5. Вярвайте във възможностите си и постигнатото до момента.

При много курсисти се забелязва спад в мотивацията след първия месец и дори разочарование от постигнатото. Това се случва поради умора, рязката смяна на начина на живот, голямото напрежение, стрес и многото задачи. Това е нещо нормално, така че пренебрегвайте признаците на тревога до колкото можете. Заложете на горните няколко точки и резултата ще бъде налице. Не се съмнявайте в себе си, не се демотивирайте, не се подценявайте. Няма човек, който да е учил стабилно няколко месеца и да не е постигнал невероятен успех. Учите ли и вие – със сигурност ще успеете!

И един съвет, който можем да ви дадем в допълнение – говорете със своя преподавател.

Ако имате трудности с научаването на някой урок, с граматиката или каквото и да е, не се стеснявайте да говорите със своя преподавател, с чиято помощ ще преодолеете трудностите и ще продължите с бързи темпове към следващото ниво.

При курсовете на обучение в училища Фарос използваме комплексен подход при представянето, усвояването и затвърждаването на четирите основни умения (четене, слушане, говорене и писане), но подхождаме индивидуално към всеки курсист, като по този начин постигаме по-добри резултати и затвърждаваме знанията му, посредством индивидуалните му възможности.

Ако и вие имате нужда от интензивен курс по английски език се свържете с нас, като преди да се включите в дадена група препоръчваме да направите безплатен входящ тест за точно определяне на нивото на английски език.