fbpx

УЧЕТЕ АНГЛИЙСКИ В YOUTUBE С 18 ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КАНАЛИ ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

YouTube отдавна не е само мрежа за споделяне на видео клипове с котки и смешни случки – могат да се намерят милиони клипове на образователна тематика, не малка част от които са свързани с езиковото обучение и в частност с изучаването на английски език.

Проблемът не е в липсата на клипове, а в липсата на информация кои канали предоставят наистина качествено съдържание, на което може да се разчита за обучението ни по английски език.

По тази причина няколко от преподавателите ни от различни клонове на Училища Фарос направиха списък с 18 Ю Тюб канала, предоставящи качествено съдържание и полезна информация, които ще ви помогнат допълнително с курсовете по английски език:

1. Anglo-Link

Този канал съдържа уроци, които са с дължина от няколко минути и се фокусират върху теми като фразеологични глаголи, лексика и умения за слушане.

2. Speak English with Misterduncan

Това е един от най-популярните канали в YouTube за изучаване на английски език . Misterduncan води уроците си със страст, и това може да се усети веднага в добре направените клипове в канала. Той доста често използва хумор в примерите си, което допълнително ще ви разтоварва и ще ви помогне по-лесно да възприемате материала.

3. JenniferESL

Този канал е насочен повече към начинаещите студенти и обхваща широк кръг от теми, които включват и цветни слайдове и графики, с които допълнително да си помагате в уроците по английски език.

4. Real English

Това е един от най-добрите канали за начинаещи, които изучават английски език и има голяма библиотека с безплатни уроци за достъп. Всеки един от тях включва два клипа – един със субтитри и един без субтитри, както и различни упражнения към тях. Използват се случки с реални хора и реални житейски ситуации, така че да получите истинско усещане за това как хората реално говорят английски език.

5. Rachel’s English

Рейчъл има американско произношение, така че ако търсите допълнителен учител, който да ви помогне да “намалите” акцента си или да усъвършенствате своето произношение, този канал е мястото, на което ще го намерите.

6. BBC Learn English

В канала на една от най-известните световни телевизионни компании можете да намерите куп безплатни уроци по английски език. Те са в най-различни формати, като например можете да откриете уроци със ситуации от реалния живот, анимационни филми, интервюта и много други. Клиповете са кратки, но изпълнени с наистина добра и полезна информация.

7. EnglishLessons4U

Един от единадесетте учители тук е Рони, която има много добър и интересен подход в преподаването на английски език . Нейните уроци са информативни, практически и много забавни.

8. Business English Pod

Можете да попитате за посоката, да си поръчате храна в ресторанта или да кажете колко е часа на английски език, но какво се случва, ако сте на бизнес среща, която се провежда на английски език? Този канал е създаден с цел да подобри вашият бизнес английски с ясни и подробни уроци по теми като управление на веригата за доставки, финанси, икономика и договорно право.

9. Let’s Talk

Това индийски канал се фокусира основно върху акцента, правилното използване на граматиката, идиомите и различните думи и фрази. С практическите си съвети и ясни обяснения, тези видео клипове са страхотен ресурс за обучаващите се от целия свят.

10. VOA Learning English

Гласът на Америка е малко по-различен канал. В него ще намерите новини със субтитри, които са прочетени на по-бавна скорост от нормалната, така че да може зрителя ясно да чуе всяка дума и да види формата на устата на говорителя, който чете сценария.

11. ESL and Popular Culture

Този канал от Великобритания осигурява прости уроци за подобряване на слушане и четене с разбиране. Повечето канали от този списък включват преподавател, който ви преподава от екрана, докато тук се фокусират върху изображения и текст, които да придружават аудио уроците по английски език.

12. Learn American English

Безплатни ежедневни видеоклипове, които се правят с цел да ви помогнат по-бързо да научите английски език и включва американски жаргон, идиоми и фразеологични глаголи.

13. KidsTV123

Тези възхитителни клипове са пълни с цветни графики и оптимистични детски песни, фокусирани върху преподаването на фонетиката. Някои от песните са толкова интересни, че дълго след като сте приключили урока по английски език ще продължавате да си тананикате техните мелодии.

14. Linguaspectrum Interesting English

Този канал има доста различен подход, в сравнение с повечето други канали за езиково обучение. Темите във видео клиповете са концентрирани около интересни неща, които може да срещнете – има уроци с думите и фразите, които ще ви трябват на едно летище или пък видовете музикални инструменти. Разказите са ясни и придружени от субтитри.

15. Speak English with Steve Ford

Този канал е доста богат на съдържание. Независимо дали се подготвяте за TOEFL, изучавате бизнес английски или подобрявате разговорните си умения, видео уроците в този канал ще ви помогнат да постигнете целите си.

16. EF podEnglish

Изучаването на английски език е много лесно с този канал. Тук ще намерите сбити пет минутни видео уроци по английски език, които са насочени към изучаващите английски от всяко ниво – от абсолютно начинаещи до много напреднали ученици. Те са добре структурирани с план урок от три части: Гледай, Учи се и Опитай сам.

17. ESL Basics

С мини-уроци по лексика, идиоми и фразеологични глаголи, този канал е идеален за бързо учене на английски език.

18. Holmwood’s Online Learning

Добра селекция от видео клипове, които обхващат много повече от основните неща в изучаването на английския език. Благодарение на ясното и свежо представяне на уроците вие ще гледате и учите с удоволствие.

Ако онлайн уроците ви се съчетаят с курс по английски език в Училища Фарос, успехът ви ще бъде гарантиран, тъй като квалифициран преподавател ще може много точно да ви насочва и да ви помага там, където изпитвате трудности, което е невъзможно да стане при гледането на онлайн видео клипове.

Ако смятате, че статията е полезна я споделете в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да следите и нашата фейсбук страница, в която можете да откриете както интересни снимки и материали, така и полезна информация, свързана с обучението ви по английски език.