fbpx

КАК ДА УЧИМ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПО ЗАБАВЕН НАЧИН – 10 ИЗПИТАНИ МЕТОДА

В училища за чужди езици Фарос винаги подхождаме различно при преподаването на английски език на курсистите от различните възрасти, като винаги успяваме да балансираме в часовете по английски език и нашите курсисти хем се забавляват, хем научават английски по лесен и достъпен начин.

В следващите няколко реда преподаватели от филиалите на училища Фарос в страната ще разкрият 10 изпитани трика за по-лесно и забавно учене на английски език – прочетете ги, пробвайте ги и се забавлявайте, докато учите:

1. На първо място е музиката – слушайте повече песни на английски, намирайте текстовете на песните, които харесвате и ги учете наизуст. Превеждайте си текста, за да разберете за какво се пее и когато сте направили всичко изброено до тук – припявайте си с оригинала. По този начин много бързо и лесно ще научите думи, фрази и дори цели изречения.

2. Намерете радио канали или канали в YouTube или iTunes, които да са на английски. Препоръчваме ви да търсите канали на тематика, която наистина харесвате – така много по-лесно ще усвоявате всичко. Благодарение на тези канали ще се научите да слушате по-добре и съответно много по-лесно ще започнете да усвоявате езика.

3. Говорете на английски винаги, когато ви се удаде такава възможност. Говорете сами пред огледалото, говорете с приятели или съученици от курса по английски език, говорете във форуми или по видео чата и гарантирано тези тренировки ще доведат до много добри резултати.

4. Отваряйте си очите за различни билборди, рекламни материали, корици на списания, имена на фирми или уеб сайтове на английски език. Опитайте се да си отговорите на въпроса какво значат тези реклами или марки, вижте колко думи от тях разпознавате и се опитайте да си спомните къде сте ги виждали преди. Чували ли сте сентенции съставени от тези думи или пък били ли са част от някоя култова реплика в киното – отговорите на подобни въпроси ще повишат вашата зрителна памет и ще ви помогнат да запомняте думите по-лесно и да ги помните за по-дълго време.

5. Гледането на филми или сериали на английски език по телевизията или интернет ще ви помогне както да слушате и запомняте английския език по-добре, така и да виждате начина, по който са съставени репликите на актьорите. Освен всичко друго във филмите нерядко се използва и разговорен английски, като благодарение на това ще научавате различни съвременни термини или фрази от разговорния език.

6. Играйте Скрабъл на английски – това е чудесен начин да научите много нови думи на английски език и да подобрите вашата граматика. Благодарение на скрабъла или подобните на него бордови игри вие ще започнете да мислите на английски език, което пък е първата важна стъпка в научаването на езика. Скрабъл можете да играете както вкъщи или училище, така и във Facebook или различни интернет сайтове, което прави задачата още по-лесна.

7. Учете на ново място – ученето на английски език всеки път по един и същи начин и на едно и също място може много бързо да ви отегчи. По тази причина е добре да учите на различни места – хем ще ви е по-забавно, хем ще учите по-добре и ще помните повече. Това е така, защото вашият мозък създава връзки с това какво сте учили и къде сте го учили. Когато учите на различни места принуждавате съзнанието си да прави нови връзки с това къде и какво учите. Колкото повече връзки създава вашият мозък, толкова по-вероятно е да си спомните какво сте учили.

8. Вземете книжка с шеги или вицове на английски – това ще ви помогне хем да научите много забавни истории на английски, хем да научите повече за английската култура и хумор. Освен всичко друго ще можете да се упражнявате да разказвате различните истории, както и да се забавлявате с приятели и близки.

9. Създайте свой блог на английски език. В него можете да пишете са своето хоби, за музиката и музикалните групи, които харесвате, за филмите, космоса или каквото си поискате. Анонимността на автора може да бъде запазена, което пък ще ви даде свободата да пишете каквото ви хрумне, без да се притеснявате от правописните грешки в началото или критиката на читателите в блога – когато тя е градивна ще ви бъде от полза и много бързо ще научите правописа на английския език.

10. Изтеглете си приложение за телефона или таблета – има толкова много приложения, че биха задоволили всеки вкус или потребности. Благодарение на добрите приложения ще носите самоучителя си под ръка навсякъде и бихте могли да учите при всяка възможност, независимо къде се намирате.

По-нетърпеливите от вас могат да запишат курс по английски език във филиал на Фарос в близост до вас. В курсовете информацията е структурирана, ще работите на групи, помагайки си с другите курсисти и ще имате на разположение учители, които ще ви отделят нужното внимание и ще се занимават с вас индивидуално, което неминуемо ще спомогне да научите английски бързо, лесно и по начин, който няма да ви затруднява. При нас, освен знания ще получите и международно признат сертификат за завършен курс по английски език, ако в края на обучението си издържите изпита и докажете знанията си.

За повече информация се свържете с нас на телефон 02 980 10 73 или посетете най-удобния за вас филиал, за да поговорите с някой от нашите колеги. Не забравяйте, че можете да се възползвате и от програмата за лоялни клиенти Доведи приятел!