fbpx

НАЙ-ДОБРИТЕ МОТИВИРАЩИ ФИЛМИ ЗА УЧЕНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

До момента ви показахме как можем да учим английски език по забавен начин, кои са най-добре платените професии, изискващи задължителен английски език, какви са приликите между курсовете по английски и уроците по танци, прочетохме петте безценни съвета за това как да научим английски език по-бързо, кои са най-добрите уеб сайтове за учене на английски език от вкъщи и много други полезни статии, които да ви помогнат да обогатите знанията си по английски език и да разнообразите начина за усвояване на материята.

Е, дойде време за поредната полезна статия, в която да ви покажем как да учите английски език докато гледате филми – занимание, което всички обичаме и винаги ни е приятно да правим, особено ако го практикуваме успоредно със седмичните курсове по английски език във Фарос.

Всички гледаме филми, но как да ги гледаме по начин, който ни позволява успоредно да се забавляваме и да учим? В следващите няколко реда ще прочетете за изпитани практики, които можете да използвате при гледането на всеки филм, особено при тези, които присъстват в списъка в края на статията!

Гледането на филми е страхотен начин за подобряване на знанията по английски език, особено ако сте изморени от четенето на учебници и учене на граматика. Те използват разговорен език и понякога жаргон, благодарение на което можете да подобрите знанията си по начин, какъвто е много трудно да се научи в класната стая. Филмите са забавни и освен, че можете да обогатите знанията си по английски, ще научите много за местата, от които се интересувате, хората, културата и историята на областта.

Ето и няколко съвета как най-добре да използвате филмите за учене на английски език:

  1. Изберете филми, които вече сте гледали. Защо? Защото вече знаете основната история и ще можете да се съсредоточите върху научаването на репликите, без да се разсейвате от следенето на сюжета.
  2. Слушайте и повтаряйте. Слушайки репликите и повтаряйки ги, вие не само ще обогатявате речниковия запас, но и ще упражнявате говоренето.
  3. Използвайте английски субтитри. По този начин освен, че ще слушате и говорите, ще можете да следите и за граматиката.
  4. Започнете с малко и постепенно вдигайте летвата. Ако тръгнете да учите цял филм ще ви бъде изключително трудно, но учейки любимите ви сцени една по една ще ви помогне да научите добре фрази и цели диалози, без да се напрягате.
  5. Гледайте филми, които ви харесват. Ученето чрез гледане на филми трябва да бъде забавно начинание, а и за да има ефект е добре да гледате филми, които наистина харесвате.
  6. Гледайте ги с приятели. Ако имате приятели, които също искат да научат английски език, можете заедно да гледате филми, които харесвате, да водите диалозите заедно и да си помагате взаимно.

Е, дойде време и за съществената част – филмите, които ви препоръчваме да гледате, за да можете да усъвършенствате английския си език!

1. The Social Network

Ако ви е интересно как е създадена най-голямата Социална мрежа в света, от този филм ще можете да научите всичко за Фейсбук и неговите създатели.

2. Cast Away

Филмът проследява историята на чиновник от FedEx, който попада на необитаем остров, след като самолетът му катастрофира при полета си над Южния Пасифик.

3. Erin Brockovich

Филмът разказва историята за Ерин Брокович – която води съдебна битка срещу Pacific Gas and Electric Company – енергийната компания от западното крайбрежие на САЩ.

4. WALL·E

Това е американски компютърно-анимиран филм от 2008 г., разказващ за историята и премеждията на роботчето УОЛ-И.

5. Moneyball

Филмът проследява историята за генералния мениджър на Оуклънд Атлетикс и неговия помощник, които правят голям експеримент, който променя бейзбола завинаги.

6. We Bought a Zoo

We Bought a Zoo разказва историята на баща, който решава да се пресели заедно с цялото си семейство в дълбоката британска провинция и да се занимава с отглеждането на животните в собствената му зоологическа градина.

7. Steve Jobs

„Стив Джобс“ е американски биографичен драматичен филм от 2015 г. на режисьора Дани Бойл.

8. Joy

Джой е историята на едно момиче, което благодарение на предприемаческия си нюх, волята и постоянството си превръща в лидер и собственик на голяма бизнес династия.

9. The Pursuit of Happyness

Филмът проследява затрогващата история на млад предприемач, който взима попечителство над сина си и борейки се с перипетиите на съдбата променя напълно живота си.

10. The Help

„Южнячки“ е вдъхновяваща, смела и вълнуваща история за няколко различни, но забележителни по своему жени от американския Юг – неподвластен на времето разказ за триумфа на борбата за промяна.

11. Catch Me If You Can

Вдъхновен от действителна житейска съдба, “Хвани ме, ако можеш” разказва историята на Франк Абигнейл Мл., мошеник и гениален фалшификатор, чийто необикновен талант му позволява да присвои безнаказано милиони долари.